Аукцион с вещи на семейство Джексън във Вегас
Аукцион с вещи на семейство Джексън във Вегас / netinfo

Най-големият търг с вещи на семейство Джексън ще се проведе тази седмица във Вегас. Вчера специално наети работници изваждаха вещите и ги излагаха на показ.

Над 1100 неща, сред които неразопаковани костюми, избелели документи и други бяха изложени в „Хард рок” хотел и казино. Очаква се търгът, който ще се състои в сряда и четвъртък, да събере милиони долари.

„Това наистина е нещо, което се случва веднъж в живота. Не мога да си представя каква друга колекция би се конкурирала с тази”, коментира собственикът на аукционна къща „Гернси`с”. Сред колекцията има червено палто със златен колан, което е било собственост на Майкъл Джексън, както и договорът от 1987 г., с който той купува ранчото в Калифорния за 30 милиона долара.

Тук е и роклята на Мае Уест, носена от Джанет Джексън, когато е на 8 години по време на шоуто на семейството в Лас Вегас през 1974 г., пише БГНЕС.

Търгът се провежда след дълга съдебна битка, която приключи преди две седмици, в която адвокатите на Майкъл се опитаха да блокират разпродажбата. Те сключиха споразумение, по силата на което Майкъл също е поканен да присъства, макар да не е ясно дали той ще се възползва от това.