Иновативното училище
Иновативното училище
Днес се провежда Конференцията "Образование от А до #. Иновативното училище". Тя е организирана по инициатива на икономическия портал Economic.bg, телевизионния лидер NOVA, информационния портал Dir.bg и Портала на българските общини Kmeta.bg, в партньорство с най-голямата дигитална група Нетинфо и "София Тех Парк". В тон с темата, дискусията ще бъде излъчвана и във Facebook страниците на Новините на NOVA, Economic.bg, Dir.bg и Kmeta.bg, като всички заинтересовани ще имат възможността да задават своите въпроси в реално време.

Съобразено с новите разпоредби и противоепидемичните мерки, събитието ще се проведе на открито и с контролиран достъп в пространството пред Форум "Джон Атанасов" при София Тех Парк този петък, 17 юли, с начален час 10:00.
 
 
Kонференцията "Образование от А до #. Иновативното училище"

Kонференцията "Образование от А до #. Иновативното училище"

Публикувахте от Новините на NOVA в Четвъртък, 16 юли 2020 г.

Дискусия за бъдещето на електронното образование среща експертните мнения на директори на училища, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и на бизнеса, който предлага технологични решения. Участие ще вземат българският еврокомисар Мария Габриел с ресор "Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж", министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по образованието и науката при Народното събрание Милена Дамянова.

Конференцията е провокирана от ситуацията, в която нуждата от адекватно онлайн образование в условията на изолация се оказа приоритет.

Какви са сценариите, които стоят пред Министерството на образованието и науката
за началото на новата учебна година - ще стане ясно по време на конференцията.
nova.bg