Пандемията от COVID-19 изправи трима министри на трибуната в Народното събрание
Ожесточени спорове в парламента. Поводът - опозицията не е съгласна с „вкарването на редица законодателни промени през Закона за извънредното положение“, предава NOVA.

„Пред нас е един закон, с който очевидно вносителите си поставят задача да решат всички проблеми до края на мандата. Аз съжалявам, че нашата парламентарна група няма мнозинство, за да сезира КС, но съветвам колегите, които имат такова мнозинство, да го направят“, каза Йордан Цонев от ДПС.

„Защо не казахте, че ОПГ от висши държавни служители и представители на хазартния бизнес откраднаха от тези дечица и от българските семейства официално 700 млн. лева. Дами и господа от ОПГ, лъскайте обувките, че след 4-ти април ви предстоят много активни и вълнуващи разговори“, каза депутатът от БСП Румен Гечев.

„Практика на опозицията е когато управляващото мнозинство предлага нещо добро в подкрепа на хората в неравностойно положение - в случая децата с увреждания, да се изопачават фактите с цел да се омаловажава и да се объркват хората“, коментира Евгения Ангелова от ГЕРБ.
nova.bg