/ БГНЕС
Ученици хвърлиха димка под вагона на спряла мотриса на метростанция "Сердика". На станцията веднага са пристигнали екипи на полицията и пожарната.

Димка е била хвърлена под вагон на метрото, потвърди на директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. „Има насоки за извършителите, преглеждат се камери, работата по случая продължава“, заяви Хаджиев.

„Деца, поне от това, което се вижда от камерите, са хвърлили димка във последния вагон на влака. Машинистът е спрял. Преместил е пътниците в другия вагон на влака и след като се уверил, че няма никакви щети - продължил към следващата спирка“, разказа пред БНТ инж. Валентин Тодоров, зам.-началник на управление "Експлоатация".

Този случай се е разминал само с паника от страна на пътуващите. За съжаление обаче се оказва, че това не е първият такъв случай. Последния път, когато това се е случило, е било извършено отново от малолетнти лица.

„Случвало се е и да ги заловим, на за жалост като малолетни - нищо не можем да им направим“, посочи инж. Тодоров. Очакванията му са, че и този случай ще приключи така, само с предупреждение.
БНТ, Фокус