/ БГНЕС
Парламентът ще обсъжда промени в правилника на Народното събрание, предвижда седмичната проектопрограма. Предлага се депутатите да разгледат пет проекторешения за изменение на правилника, внесени съответно от "БСП за България", от ГЕРБ и от "Обединени патриоти".
 
Част от промените са свързани с отсъствията на депутатите от пленарни заседания и сумите, които да се удържат от възнагражденията им. Едно от предложенията, внесено вчера от Христиан Митев и Валери Симеонов /"Обединени патриоти"/, предвижда при неоправдано отсъствие от три поредни или общо пет пленарни заседания за съответния месец на народния представител да се удържа месечното му възнаграждение.

БСП приветстват ветото, но няма да се върнат в парламента

 
В края на миналата година от БСП са внесли предложение да се намали месечното възнаграждение на депутатите на 2 976 лева и да се изготви нов начин за определянето му.
 
Данаил Кирилов от ГЕРБ предлага при неоправдано отсъствие на депутат от поименна проверка да се удържат 750 лева от месечното му възнаграждение.
 
Предвижда се в четвъртък депутатите да обсъдят и годишния доклад на Комисията за защита на личните данни за 2018 г., законопроекта за преброяване на земеделските стопанства в България през 2020 г. на второ четене и Годишната работна програма на Народното събрание по въпросите на Европейския съюз (2019 г.).

БСП напуска парламента
 
В седмичната проектопрограма е Годишният доклад за дейността на Националната здравноосигурителна каса за 2017 г. Включени са и изслушвания на трима министри - изслушване на министъра на икономиката относно инвестиции и перспективи за икономически растеж на българската икономика; на министъра на регионалното развитие и благоустройството относно напредъка по изграждането на автомагистрали и скоростни пътища в България; и на министъра на здравеопазването относно въвеждането на системата за верификация на лекарствените продукти в България.
 
В петък е предвиден редовният парламентарен контрол.