Обвинение за рекет срещу катаджии. Испанска гражданка твърди, че пътни полицаи в София са й поискали подкуп, за да потулят предизвикан от нея инцидент. Сигналът е изпратен до „Господари на ефира" по Нова телевизия, а в КАТ вече тече проверка по случая.

КАТ погва колите с тъмни стъкла и преправени двигатели

„Карах колата си в София, загубих се, защито не познавам града. Това беше вторият ми ден тук", обяснява испанката Ракел Салес Санчо.

Ракел се разсейва и предизвиква лека катастрофа. Признава вината си:

„Ударих друга кола. Вината беше моя, защото не гледах знака, а по-скоро се оглеждах къде се намирам. Дойде полиция", добавя тя.

Следва разговор с униформените. Испанската гражданка твърди, че полицаите й предложили вариант да потулят вината й и си затворят очите за инцидента:

„Поискаха ми пари, за да продължа да карам в България", обяснява възмутена Ракел.

Акция на КАТ за нагли шофьори в цялата страна

Сигнал за поискания подкуп е подаден и до КАТ, откъдето твърдят, че реагирали веднага.

„Сигналът е подаден в писмен вид. В момента, в който е получен, сме изпратили служители да проверят", обяснява Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция" - София. Извършва се дисциплинарна проверка, но резултатите все още не са готови.

„Има постъпил сигнал. Ако има данни за извършено престъпление, твърде вероятно е да се стигне до уволнение", добави Тенев.

Обвинението от испанската гражданка е отправено към двама служители на КАТ.

Източник: Novanews.bg