Март в театъра: Промоции, гастроли и очакване за ИКАРИ
Март в театъра: Промоции, гастроли и очакване за ИКАРИ / Дарик Варна, архив

След блестящото едноседмично софийско турне през февруари Варненският драматичен театър „Стоян Бъчваров" предлага на своята публика у дома интересен пролетен мартенски афиш. А промоциите в него са пет.

Два камерни спектакъла по 8 лв:
"Канкун" на 8 март от 18 часа, Сцена Филиал и "Гимнастика за бременни" на 11 март от 19 часа, Основна сцена.

Три комедийни спектакъла по 5 лв:
"Американска рулетка" на 14 март от 19 часа, Сцена Филиал
"Урбулешка трагедия" на 15 март от 18 часа, Сцена Филиал
"Дамски шивач" на 27 март от 19 часа, Основна сцена

На 27 март, Световния ден на театъра, специално е предвидена великолепната комедия "Дамски шивач", която вече шести сезон се играе пред препълнени зали.

Прекрасната комедия на Нийл Саймън "Глупаци", най-новото премиерно заглавие на Варненския драматичен театър, може да се види на 12 и 31 март на Сцена Филиал от 19 часа, а на 5 и 24 март, отново на Сцена Филиал от 19 часа, е "Измяна" от Харолд Пинтър - постановката на Пламен Марков, която преди дни софиянци дълго аплодираха.

"Паметта на водата" е на 9 и 29 март на Камерна сцена „Стоян Камбарев" от 18 часа.

Завръщането към класиката ще е с "Ричард III" (с 3 награди ИКАР) на 6 март от 19 часа на Основна сцена, а френската комедия "Оскар" на 26 март от 18 часа на Сцена Филиал непременно ще ви разсмее.

На 13 март Драматичен театър Търговище гостува на Сцена Филиал от 19 часа с комедията "Влизай без да чукаш" с участието на Ернестина Шинова, Веселин Цанев и Таня Кожухарова. Цената на билета е от 6 до 10 лева.

През март Драматичен театър „Стоян Бъчваров" ще гостува отново в столицата, където в рамките на Софийски театрален салон 2014 ще представи на 20 и 22 март в Театър „София" своите номинирани за наградите ИКАР 2014 постановки "Канкун" и "Ревизор". Най-новото премиерно заглавие „Измяна" столичани могат да видят на сцената Сатиричния театър на 21 март.

Най-голямото събитие през март безспорно ще бъде Световният ден на театъра. С нетърпение се очаква тържествената церемония по този повод на 27 март в столицата, на която ще бъдат връчени наградите за най-високи театрални постижения ИКАР 2014.