/ Община Тунджа
Ден преди големия християнски празник „Успение Богородично" отвори врати Първият частен Дом за стари хора и хора с деменция „ Надежда" в с.  Болярско, Община „Тунджа".

Нов образователен проект на Община „Тунджа“

Новата социална услуга е с капацитет 20 места и предлага в среда близка до семейната комплекс от социални услуги,
които създават условия за цялостно обслужване на възрастните хора, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационни потребности , както и организация на свободното време и лични контакти.
 

Първи частен дом за стари хора отвори врати
Община Тунджа


Първи частен дом за стари хора отвори врати
Община Тунджа


За да се осигури денонощно адекватна подкрепа и грижа за настанените потребители са привлечени здравни, социални специалисти и помощен персонал. Осигурени са възможности за медицински прегледи, снабдяване с медикаменти, възстановителни и занимателни дейности, подкрепяни от специалисти по предварително изготвен индивидуален план, ориентиран към съхраняване и възстановяване на личностните умения и психологически особености, съдействие при ползване на административни услуги, в т.ч. от юрист и други.
 

Първи частен дом за стари хора отвори врати
Община Тунджа


Условията, които предлага „Дом за стари хора и хора с деменция" са: настаняване в уютни стаи, 4 - кратно хранене според здравословното състояние на ползвателите, трапезарии, зали за отдих , занимания и социални контакти, трудотерапия, възможност за посещения от близките на потребителите. Домът разполага с прилежащо дворно пространство, подходящо за разходки и отдих на открито.

На откриването на Дом за възрастни хора и хора с деменция „Надежда" присъстваха Георги Георгиев - кмет на община "Тунджа", Станчо Ставрев – зам.-кмет на община „Тунджа", Мария Славова - директор на Дирекция социално подпомагане-Ямбол, Пепа Иванова - кмет на с. Болярско, общински съветници, представители на общинска администрация, персонал, потребители и гости.

С ръце и сърце в село Скалица (СНИМКИ)

Бе извършен тържествен водосвет за новата социална услуга.
Изграждането на новия Дом „Надежда" обедини инициативността на частния бизнес, държавните институциите и местната власт в подкрепа на грижата за хората и тяхното добруване.
 

Първи частен дом за стари хора отвори врати
Община Тунджа


Откриването на новата социална услуга е единствена от този тип на територията на област Ямбол. Тя е навременна и е отговор на изключително голямата потребност от алтернативна денонощна грижа за възрастни хора с деменция.