/ Община Левски
Община Левски стартира изпълнението на проект „Зелено училище.Предай нататък познанието”.
Община Левски - Най-зелена община за 2018 г. в конкурса на „Екопак” България, започна изпълнението на проект „Зелено училище. Предай познанието нататък” с рок за зелено образование на 2 април.

Община Левски


Филм за замърсяването, като глобален проблем, песен за разделното събиране на отпадъците на ВГ „Лира” и скеч за отношението ни към проблема дадоха началото на празничния  старт на проекта. Христо Диков - оперативен директор на ЕКОПАК приветства Община Левски за отличието и разбирането, че образованието е начинът за справяне с проблема и разделянето на отпадъците е мисия и отговорност. Той благодари за дългогодишното сътрудничество с Общината.

Община Левски

Кметът на Община Левски Любка Александрова даде старт на инициативата Зелено училище. Пожела заедно да минем през обучението за разделно събиране на отпадъците и опазване на околната среда, за да стане градът и общината по-красиво, по-приветливо и по-обичано място. 

Усилията на Община Левски да се създаде у гражданите на общината осъзнато желание да се преборят с отпадъците и по този начин да покажат, че искат добро бъдеще за децата си, получиха признание с приза „Най-зелена община“ за 2018 г.

Община Левски

Проектът е фокусиран върху семейството и участниците в него над 200 души, ще бъдат обучавани по специална методика, за да получат необходимото екологично образование и да станат посланици на зеленото знание.

„Зелено училище за малки и големи“ ще се посещава от гражданите заедно с техните деца и внуци, а идеята е наученото за разумното отношение към отпадъците да достигне до  хората с които те общуват. За да спечелим битката с отпадъците ни е нужно екологично образование и добър пример .

Община Левски

На 2 април вечерта, с първата група участници  в проекта беше проведено обучение за ползите от разделянето на отпадъка и семейството като важен фактор за формиране на екологично съзнание. Обучението на заявилите желание да участват в проекта над 200 души, е с продължителност три месеца.

Предвидени са и открити уроци в учебните заведения на град Левски и село Обнова. Обучителната програма ще завърши с щафета през месец юни и участниците ще получат сертификати. Проектът с продължителност 5 месеца предвижда и други дейности за зелено образование.