Цветан Антов - Искам да видя Плевен възроден и достоен
Цветан Антов - Искам да видя Плевен възроден и достоен / abv.pleven

Цветан Методиев Антов е роден на 17 септември 1964 година. От деветгодишен се занимава с лека атлетика, а от 12-годишен с баскетбол. През 1979 година е включен в националния отбор за юноши и в мъжкия отбор на „Спартак" - Плевен. През 1981 година е включен в мъжкия национален отбор. През 1982 отборът става бронзов медалист от европейско първенство за юноши, а през 1984 година - балкански шампион за мъже. Дългогодишен капитан e на националния отбор, обявяван няколкократно за най-добър баскетболист на България. Цветан Антов е майстор на спорта, а като капитан на „Спартак" - Плевен и „Плама" - Плевен има водеща роля за победи на отбора над тимовете на „Партизан" - Белград, „Реал" - Мадрид и други.

- Г-н Антов, защо се съгласихте да влезете в състезанието за кмет на Плевен?

- Аз съм човек, който винаги е имал гражданска позиция. Не съм бил досега член на никаква партия, но съм подкрепял личности в политиката. Приех поканата на Георги Първанов и Румен Петков и оглавих структурата на АБВ в Плевен и областта. За кратко време успяхме да изградим една от най-силните структури в страната, да преминем през два избора. Като председател на общинската и областната структура на АБВ аз поемам отговорността да се кандидатирам за кмет на община Плевен. Влизам в това състезание с нагласата за победа. Не се страхувам от битка и съм доказвал през целия си живот, че мога да побеждавам. Обичам Плевен и искам да го видя възроден и достоен.

- Как може да се постигне това?

- Знаете, че най-болният проблем на Плевен и областта е обезлюдяването. За мен най-сериозната социална политика е разкриването на работни места. Как може да се постигне това? На първо място - приоритетно плевенски фирми да строят в града и региона. Не може да има проекти и да идват фирми от другия край на страната, които да ги изпълняват.

Плевен е град с история, но до момента не се използват културно-историческите дадености, за де се привличат туристи. Смятам, че това трябва да се промени. Още повече, че Плевен има отношения и е побратимен с много градове. Това не е повод за екскурзии на кметската администрация, както се прави досега, а е ресурс, който трябва да се използва. АБВ има своята програма за развитие на Плевен. В нея са включени всички области на живота.

Аз работя за възраждането на спортната слава на Плевен, както и за връщането му на културната сцена на България. Не обещавам непостижими неща. Убеден съм, че когато се работи прозрачно и практично, може да се постигне успех.

- На какво разчитате в кампанията?

- Първо - разчитам на ежедневните си срещи с жителите на Плевен и общината. Ние нямаме финансовия ресурс на някои други партии, затова искаме и се срещаме с максимално широк кръг от хора. Трябва да призная, че тези срещи са зареждащи и много точно описват картината в Плевен.

Второ - разчитам на кандидатите за общински съветници от листата на АБВ. Тук е мястото да кажа, че ние имаме една балансирана от гледна точка на възраст и пол листа. В нея има представители на всички професии, хора с авторитет в областите, в които работят.

Трето - смея да кажа, че част от моите опоненти са участвали в управлението на Плевен през последните 16 години. Сами виждате резултатите от това. Аз имам самочувствието на човек, който държи на думата си. Гарантирам, че правя всичко по силите си, за да възродя Плевен. Защото плевенчани заслужават това.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!