Подай ръка на хората с бял бастун и нарушено зрение
Подай ръка на хората с бял бастун и нарушено зрение / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Как да се комуникира с незрящи хора, при първа среща, на улицата, в банка, по най- правилния път? Как може да се помогне на незрящи? Отговорите на тези въпроси дава кампания "Подай ръка". Тя е по проект, спечелен от Съюза на слепите- "Създаване на център за подкрепа и целева ориентация на хора със зрителни увреждания с изнесени офиси.
440 са членовете на Областната организация на Съюза на слепите, които днес напомнят за себе си, в Международния ден на белия бастун.
"Малки сме по численост, но сме от най- активните в страната. Искам да поканя хората с ТЕЛК решение, с от 70- 100% нарушено зрение, да дойдат, да ги приемем за членове, за да може да им помагаме. За хората в трудоспособна възраст, най- важното е намирането на работа. Успях да устроя 10 човека, благодарение на кметовете на Кюстендил и Дупница, и Бюрата по труда, по субсидираната заетост. Това е един от най- големите проценти в страната. За хората, извън трудоспособна възраст правихме пътуване до Царска Бистрица, предстои екскурзия до Сандански, може да насочваме към центровете по рехабилитация. Раздаваме помощи, в малки суми или в натура, правим общи чествания в клуба и др.", коментира за Дарик председателят на Съюза на слепите в Кюстендилска област Борислав Лазаров.

"Подай ръка" на хората с бял бастун и нарушено зрение
netinfo

Белият бастун е символ на слепотата, средство, с което слепите опипват пътя и си помагат да се придвижват.