/ ThinkStock/Getty Images
Санкциониран с две наказателни постановления - за 2000 лв. и за 2500 лв., е ТЕЦ "Марица 3" в Димитровград
Ракиен казан в Хасково, винарска изба в Ивайловград и община Харманли са глобени за неподдържане на пречиствателни съоръжения в техническа и експлоатационна изправност и неосигуряване на непрекъсната нормалната експлоатация, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково в отчет за дейността на институцията през месеците януари и февруари.

Имуществените санкции по наказателните постановления са в размер по 500 лв. През периода са извършени 174 проверки на 152 обекта. В рамките на осъществения контрол са дадени 125 предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Съдът е потвърдил наказателно постановление срещу ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград

Съставени са 10 акта, издадени са 14 наказателни постановления на обща стойност 21 650 лв. Санкциониран с две наказателни постановления - за 2000 лв. и за 2500 лв., е ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения от Комплексното разрешително при извършен собствен мониторинг за месеци от 2021 г.

Издадени са и три наказателни постановления от по 3000 лева по Закона за опазване на околната среда на "Ай Си Джи Би" - София - фирмата строител на "Междусистемната газова връзка Гърция-България", за неизпълнение на условия от решение на Министерството на околната среда и водите, както и за неизпълнение на предписание.
БТА