Снимка
Снимка / Sofia Photo Agency, архив

ЕГ “Пейо Яворов” в Силистра е сред училищата с най-голям брой класирани ученици за участие на финала на националното състезание по творческо писане на английски език, съобщава официалния сайт на гимназията. 4823 творби на английски език от 185 училища от страната участваха тази година в традиционната надпревара за творческо писане на английски език, организирана от фондация „КорППЮС”.

В рамките на един час участниците по училища, разпределени във възрастови групи, писаха по една от трите зададени за групата теми. Страната е условно разделена на четири региона и 4 панела от съдии излъчват 16 работи от цяла България за всяка възрастова група от 6 до 12 клас – по 4 от регион. ЕГ „Пейо Яворов, Силистра има 4 повода за гордост и радост. За 8 клас сред финалистите е Женя Марчева – 8а клас, за 12 клас: Александрина Бъчварова 12б, Даяна Аджемова – 12б, Рая Чернева – 12а. Женя и Рая изучават английски език в училище като първи чужд език, а Александрина и Даяна – като втори чужд език.

Отличното представяне на тези ученички нарежда училището на второ място сред всичките 185 училища по брой класирани ученици за финалите: 32 СУИЧЕ "Св. Климент Охридски", гр. София има 5 класирани ученици, а ЕГ Силистра, заедно с други две училища от Пловдив и Бургас – 4 ученици. Националното жури ще се събере на 11 март и от избраните вече 116 работи (6-12 клас) ще определи най-добрите три във всяка възрастова категория.