Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подписа на 21 септември постановление за приемането на Парижкото споразумение за климата
Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подписа на 21 септември постановление за приемането на Парижкото споразумение за климата / БГНЕС
Парижкото споразумение за климата влезе в сила за Русия от днес, предаде ТАСС, като се позова на съобщение на официалния руски интернет портал за правна информация.

Съгласно текста на споразумението то влиза в сила за всяка държава на 30-ия ден, след като тя е депозирала при генералния секретар на ООН документите за ратификация, приемане, одобряване или присъединяване към споразумението, съобщава БТА.

Оттеглянето на САЩ от Парижкото споразумение за климата е тежък удар

Министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев подписа на 21 септември постановление за приемането на Парижкото споразумение за климата.

Приетото на 12 декември 2015 г. споразумение предвижда държавите да не допуснат повишаване на средната годишна температура на планетата до края на века с повече от два градуса по Целзий. В частност документът постановява намаляване на емисиите на парникови газове, предаде ТАСС.