Янев: Няма да спрем да изобличаваме с много по-голяма сила корупцията
Янев: Няма да спрем да изобличаваме с много по-голяма сила корупцията / Снимки: Sofia Photo Agency
Янев: Няма да спрем да изобличаваме с много по-голяма сила корупцията
20997
Янев: Няма да спрем да изобличаваме с много по-голяма сила корупцията
  • Янев: Няма да спрем да изобличаваме с много по-голяма сила корупцията

„Ред, законност и справедливост" получи доверието на 5 на сто от българските граждани" - това каза на пресконференция лидерът на партията Яне Янев. По думите му партията „единствено не успя да постигне каквито и да било резултати в Република Турция". „Там нашите призиви „Спри корупцията!" и „Спри доганизацията!" не действат", каза още Яне Янев.

Като цяло ние сме единствената политическа сила, която почти удвоява резултатите си от евроизборите, коментира още Янев. Според него, РЗС се е утвърдила като първата политическа сила в дясно след ГЕРБ като политическа партия. „Неслучайно ние не се изкушихме и не  направихме коалиция след европейските избори", коментира Янев.

„Ние ще направим всичко възможно, за да продължим с нашата мисия. Тя е много отговорна и е свързана с една голяма битка за България", категоричен бе Янев и допълни: "На първо място изкореняване на корупцията, която е най-голямото зло за всяка демократична държава, и на второ място, нашата голяма стратегическа цел -   свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституцията".

Янев Няма да спрем да изобличаваме с много поголяма сила корупцията
netinfo
Той изрази убеждение, че на следващите избори РЗС ще бъде изключително влиятелна политическа сила.

„На този етап ние нямаме каквито и да било амбиции да влизаме в преговори за политическа търговия, да искаме министерски кресла или да се опитваме по един или друг начин да изнудваме победителя", каза Яне Янев. Партията му признава ГЕРБ за абсолютен победител, честити им изборната победа и им желае на добър час.

Янев заяви, че РЗС като политическа партия - член на Съюза на европейските консерватори и реформисти, няма никаква пречка да подкрепи сестринските партии от ЕНП в лицето на ГЕРБ и Синята коалиция, без да поставя каквито и да било условия.

„Много повече ни вълнува парламентарната дейност, отколкото работата в изпълнителната власт. Бихме могли да участваме в изпълнителната власт само и единствено на екипен принцип. Ако се убедим, че в съответно министерство, в съответно ведомство има добре структуриран екип и ние от РЗС можем да го допълним с професионализъм, бихме се включили. В противен случай - не", каза още Яне Янев.  

„РЗС няма да спре да изобличава с многократно по-голяма сила корупцията, корумпираните политици, корумпираните олигарси, корумпираните кметове феодали, корумпираните магистрати. Ще използваме цялото си влияние и влиянието на четвъртата подред парламентарна фракция в Европейския парламент - Групата на европейските консерватори и реформисти, за да можем да въздействаме тук, в България, за да се променят по-бързо нещата", увери Яне Янев.