/ Sofia Photo Agency, архив
Ученици дариха 3500 лв. на детската онкохематология в ИСУЛ
100131
Ученици дариха 3500 лв. на детската онкохематология в ИСУЛ
  • Ученици дариха 3500 лв. на детската онкохематология в ИСУЛ
3500 лв. дариха на детската онкохематология в ИСУЛ децата от основното училище „Максим Горки” в град Левски. Преди празниците малчуганите в града организираха благотворителен базар и коледно фото студио в града. Освен това децата от основното училище са записали и видео обръщение към връстниците си, които ще прекарат празниците в болницата.
 
С изработване на коледни играчки, сувенири и лакомства учениците от основно училище „Максим Горки” в града успяват да съберат сумата от 3500 лв., разказа директорката на школото Даниела Георгиева: "Те бяха главните действащи лица. Ние учителите просто не бяхме в центъра на вниманието. Аз съм възхитена като човек от отношението на децата".
 
Парите, събрани от благотворителния търг, вече са преведени по сметката на клиниката по детска онкохематология в ИСУЛ. Освен дарението малчуганите записват и изпращат коледно обръщение към техните връстници, които се налага да изкарат празниците в болницата.
 
"Коледа е вълшебно време, затова не спирайте да мечтаете и чудото ще се случи. Бъдете силни, бъдете смели. Нека надеждата никога да не ви напуска, а любовта да е във вашите сърца. Весела Коледа и щастлива Нова година", пожелаха учениците на децата в лечебното заведение.