/ Gulliver/Getty Images
Австрийският модел Корина предоставя тялото си, за да бъде използвано като платно, и търпеливо стои изправена 6 часа, за да бъде превърната в синя древноегипетска богиня в рамките на ежегодния световен фестивал по бодипейнтинг, който от миналата година се провежда в Клагенфурт, Австрия, предаде Ройтерс.
 
 

Beauty at the World Bodypainting Festival 2018 #wbfestival2018

A post shared by World Bodypainting (@bodypainting_festival) on


"Посетих миналогодишния фестивал и настръхнах при представянето на моделите", споделя тя и допълва: "Затова реших да съм част от тазгодишното му издание".
 

Живи платна се превърнаха в изкуство (СНИМКИ)

Корина бе изрисувана от глава до пети. Рисунки на обувки в жълто и черно красят долната част на нозете й, които са изрисувани в синьо, със златисти йероглифи над коленете. Оранжева гръдна плоча покрива торса й, а син бръмбар сякаш пълзи от корема й към голяма златна огърлица на врата й.
 
Корина е изрисувана от 20-годишната южноафриканска художничка Карла Гоус, която миналата година започнала да се занимава с бодипейнтинг.
 
Бразилското дуо Джонатон Паван и Алисон Родригеш пък участва в конкурса за екипи и превърна модела Тиаго в смесица от цветни животни за творбата си, озаглавена "Културата на света". Глави на дракони са изрисувани върху раменете на Тиаго, слонска глава - върху гърдите му, а изображения на различни животни - върху краката му.
БТА