Мъжете порастват на 43
Мъжете порастват на 43 / снимка: Gulliver/Getty Images

Мъжете съзряват напълно едва на 43 години, тоест с 11 години по-късно от жените, показва британско изследване. Проучването установило, че както жените, така и мъжете са съгласни, че представителите на силния пол остават "незрели" до края на 30-те и началото на 40-те си години. За сметка на това жените съзряват напълно още на 32 години.

80 на сто от дамите са на мнение, че мъжете "никога не престават да се държат като деца", като изпускането на газове, оригването, яденето на фаст фуд рано сутринта и видеоигрите са най-големите дразнители за жените. Мълчанието по време на караници, неумението да се сготвят най-обикновени ястия и разказването на едни и същи вицове и истории в компанията на приятели също се смятат за признаци за незрялост.

Мъжете са два пъти по-склонни да се определят като незрели от жените, като 40 на сто от представителите на силния пол се смятат за незрели. Жените пък са два пъти по-склонни от мъжете да се чувстват "порасналите" във връзката. 25% от дамите смятат, че именно те взимат важните решения във връзките.

30 процента от жените признали, че са прекратявали връзка, защото са изгубили търпение към прекалено незрелия си партньор. 46 на сто от представителките на нежния пол споделили, че са имали връзка, в която са се чувствали като майка на партньора си. Средностатистическите британки трябва да казват на партньора си да се държат според възрастта си поне веднъж на месец или средно 14 пъти в годината.

Незрялостта има и положителни черти, като 40 на сто от хората заявили, че тя е важна за връзката, защото гарантира забавление и я освежава. Една трета от участниците в допитването заявили, че малко незрялост помага за създаването на връзки с децата, обобщава резултатите от проучването БГНЕС.