/ Dariknews.bg, архив
"Единният пазар е допринесъл значително за растежа на европейската икономика, но все още има нереализиран потенциал, който може да стимулира генерирането на добавена стойност, създаването на нови работни места и устойчивото развитие".
 
Това е заявил зам.-министърът на икономиката Любомир Ганчев при откриването на конференцията "Единен европейски пазар", организирана от Американската търговска камара в България, съобщиха от Министерството.

Ганчев е казал, че една от най-обещаващите и изпълнени с предизвикателства области в настоящия момент е цифровият единен пазар. Той може да осигури ползи в размер на 415 млрд. евро, като разкрива нови възможности за насърчаване на икономиката.

Зам.-министърът на икономиката е пояснил, че секторът на услугите представлява две трети от европейската икономика и създава 90% от новите работни места в ЕС.

"Подкрепяме инициативите за развитие, в т.ч. въвеждането на паспорта за услуги, който се очаква да спести време и средства на бизнеса чрез преодоляване на регулаторните различия в изискванията на държавите-членки, намаляване на административните пречки и на правната несигурност пред доставчиците на услуги, които желаят да предоставят трансгранични услуги на европейския пазар", е допълнил зам.-министър Ганчев.
БТА