Листата на Демократическа партия във Варна - само местни хора и доказани професионалисти
Листата на Демократическа партия във Варна - само местни хора и доказани професионалисти / Предизборен щаб
Листата на Демократическа партия във Варна - само местни хора и доказани професионалисти
63828
Листата на Демократическа партия във Варна - само местни хора и доказани професионалисти
  • Листата на Демократическа партия във Варна - само местни хора и доказани професионалисти

Политическата система в България трябва да бъде реформирана с промяна в конституцията - това е приоритет на демократите в предстоящите парламентарни избори, заяви водачът на листата на Демократическа партия за Варна и Добрич д-р Павлина Коварик в интервю за Дарик.
Д-р Коварик е водещ стоматолог в морската столица, посветила се и на развитието на конния спорт. По думите й в новосформирания парламент Демократическата партия (№2 в бюлетината) ще работи за свикване на Велико народно събрание.

Протестите от зимата на 2013г. не излъчиха ясен  и легитимен политически субект, смята д-р Павлина Коварик. „В цялата нова история на България винаги изборите са идвали с надежда за промяна.Огромната разлика е, че на тези избори такава надежда няма. Няма, ако същата партия, свалена от власт със бунтове, самозапалвания и гражданско неподчинение, се върне отново да ни управлява.Със своите доказано некомпетентни и корумпирани кадри.”

Варненци са хора, различни от всички останали, казва д-р Коварик. „Варна е знаков град с  богата история  и минало. Гражданите му трябва да излъчат своите избраници така, че те да работят за възраждането на града. За членовете и симпатизантите на Демократическата партия е недопустимо оттук да тръгне втория мандат на Лиляна Павлова, на Волен Сидеров, на Пламен Орешарски и на Йордан Цонев. Тези хора  не са варненци. Тези хора са издигнати от партии, управлявали България и довели я до тази дълбока икономическа, социална и духовна криза. Варненските избиратели са интелигентни и в техен интерес е да излъчат свои, местни народни представители, родени и израсли тук. На тези критерии отговаря Демократическата партия,  с излъчените от нея кандидати - доказани професионалисти, родолюбци, радетели за ново начало на Варна."

„Първата и най-важната задача, която си поставям,  е да няма деца, които не ходят на училище", казва Павлина Георгиева, кандидат за депутат на Демократическата партия,  със дългогодишен стаж във СОУ „Д.Дебелянов“. Като магистър по физика от Софийския университет, тя счита за недопустимо  да има армия деца, които не знаят да четат и пишат.
Предлага още обвързване на социалните помощи с посещаемостта, промени в учебните планове съобразно изискванията на бизнеса, обща система за кандидатстване  в България  подобна на  SAT, TOEFL, IELTS, което ще позволи обвързване на средното образование с висшето.

Втори в листата с №2 в интегралната бюлетина е председателят на варненската структура на Демократическа партия Мирослав Михов. Като представител на морския бизнес той застъпва идеята за данъчни преференции и ниски лихви за малкия и среден бизнес, намаляване на броя на разрешителните и лицензионни режими за стартиране на собствен бизнес, подпомагане и насърчаване на предприемачеството чрез законадателни промени.

Под №3 в листата е Вера Симеонова, възпитаник на Югозападния университет в Лондон, на 26 г. Завръща се  в България с ясна визия и нови идеи за развитието на туризма като мощен генератор на приходи и нови работни места.

Друг достоен кандидат на демократите е Румяна Симеонова, магистър по икономика, собственик на счетоводна кантора. Работи в сферата на финансите и консултантските  услуги. Неин приоритет е насърчаване и облекчаване на бизнеса чрез пакет от законодателни мерки. Най-работеща е идеята за нулеви данъци за всяка новооткрита фирма през първата година от нейното съществуване, за да намери своите печеливши пазарни позиции.

В своята 117 годишна история Демократическата партия неведнъж е доказала качествата на своите управници. Александър Малинов, Петко Каравелов,  Пенчо Славейков и  Алеко Константинов са титани на българското духовно величие. Последният  оставя на поколенията думите:
„Събрахме в София Демократическа партия не за смъртни хора, а за безсмъртна идея.“


Още от разговора с д-р Павлина Коварик - в звуковия файл.