Концерт събра стотици левове за тризнаци в нужда
Концерт събра стотици левове за тризнаци в нужда / netinfo

По време на снощния благотворителен концерт в подкрепа на тризнаците Стоян, Никол и Цвети са събрани 861 лева, съобщават организаторите. Други 608 лева са постъпили до 18 часа в банковата сметка на майката Златина Колева, с което събраната само вчера сума за семейството в нужда набъбна до 1469 лв.

На поканата за концерта в Двореца на културата и спорта се отзова областния управител Коста Базитов, който дари сума от името на служителите на Областна администрация Варна. Присъстваха представители на гражданските групи „Варна действа", „Варненци за Варна" и „Отворен обществен съвет".

На сцената излязоха Жоро Степа Пейчев, Деси Добрева, Константин Джамбазов и Георги Шопов от група "Фобос", Aнатоли Ангелов, ARS (Acoustic Rock Soul). В подкрепа на каузата от НУИ „Д. Христов" участваха Славина Калканджиева, Йоанна Димитрова, Ирена Атанасова и Димана Димитрова.

Събраните средства бяха предоставени на семейството в края на събитието. „И гостите, и приятелите, и изпълнителите и организаторите - всички си тръгнахме удовлетворени от събитието... и малко по добри", отбелязват от Сдружение „Белослава" и Мотоклуб „Музикантите".

Златина Колева и тризнаците й живеят в общинско жилище, наемът на което не е плащан от 5 месеца. Четиримата се издържат с доход от 389 лв. месечно. Две от децата са със здравословни проблеми и майката споделя, че не успява да им осигури лекарства и храна. Последните две сметки за ток на домакинството са на обща стойност 800 лв. Златина мечтае да намери постоянна работа на половин работен ден, с която да осигурява постоянни доходи и да може да посреща месечните разноски. Малкият Стоян е ползвал социален асистент, но е отпаднал от социалната програма.