/ Община Сливен
В Областна администрация се проведе извънредно заседание на общото събрание на асоциацията по ВиК, на което участва и кметът Стефан Радев. Заседанието беше инициирано от областния управител Чавдар Божурски, председател на асоциацията и представител на държавата.

БАВ представи проект за насърчаване на заетостта във водния сектор (СНИМКИ)

Останалите членове - общините, бяха представени от кмета на община Твърдица Атанас Атанасов, заместник-председателя на Общински съвет-Нова Загора Нейчо Минчев и заместник-кметът на община Котел Шериф Куванджъ.

Активи на ВиК за 6,4 млн. лева са заведени по баланса на областната администрация

Няколко бяха точките в днешния дневен ред.
Беше гласувана и приета Обобщената инвестиционна програма на ВиК-системите и съоръженията на обособената територия, обслужвана от „ВиК-Сливен“, за срока на договора за стопанисване от 1 април 2016 до 2030 г.

Специално работно облекло и предпазни средства за служителите във ВиК-Сливен (СНИМКИ)

Беше приет и препоръчителният размер на вноската на държавата в проектобюджета на Асоциацията по ВиК на обособената територия-Сливен за 2019 г., която е в размер на 18 000,15 лв. Общото събрание прие и годишния отчетен доклад на водния оператор за 2017 г.

ВиК-Сливен подобрява системите си по европроект

Сред акцентите на днешната среща бяха още минималното ниво на инвестициите за доставка на питейна вода, за отвеждане и за пречистване на отпадните води. Беше обсъден и въпросът за реконструкция на водопроводната мрежа в Сливен и Нова Загора, изграждане на канализация в сливенския кв. “Речица“ и за свързване на пречиствателната станция за питейни води с ВиК мрежата на Сливен.

Проекти за 86 млн. лв. за подобряване на ВиК инфраструктурата в Сливенско

Членовете на асоциацията обсъдиха и въпроса за контрола за изпускане на отпадните води, които натоварват дейността на градската пречиствателна станция.