2- годишно момиченце от Кюстендил се бори с левкемия.Да му помогнем
2- годишно момиченце от Кюстендил се бори с левкемия.Да му помогнем / фейсбук

Момиченце от Кюстендил, се бори с левкемия, ДА МУ ПОМОГНЕМ. Тя се казва Бети и е на 2 годинки и 2 месеца , бе диагностицирана с коварната болест на 28.12.2013 г. По най-бързият начин бе приета за лечение в "Многопрофилна болница за активно лечение Царица Йоанна - ИСУЛ". Болестта е остра В-лимфобластна левкемия.

"Лекарите започнаха интензивна химиотерапия в продължение на 31 дни. Малкото съкровище се повлия от лечението, но за кратко. Появиха се усложнения - инвазивна микотична инфекция, която налага преоценка на лечението и включване на медикамента Амфотерицин Б, който не е регистриран в България. Набавянето му е проблематично и може да компроментира продължаването на лечението. По преценка на лекарите случаят е високорисков и налага търсене на алтернативни терапевтични подходи и насочване на пациента към друг специализиран център в Европа. По проучване на родителите се откри клиника в Братислава, Словакия, където ще бъде проведено лечение с лекарството, което ще даде нови надежди за малката. Администраторите на сайта сме шепа приятели, готови на всичко да помогнат на малката Бети и семейството й, защото какъв би бил смисъла на живота, ако в крайна сметка не бъдем хора и излекуваме Бети Следва продължение, в очакване сме...", пишат приятелите й на страницата на Бети във фейсбук.

2- годишно момиченце от Кюстендил се бори с левкемия.Да му помогнем
netinfo

Кутии за дарения за Бети има в: ДАИ, намиращ се на "Гаров площад" № 1,пицария Роял, кафе ABC, Дрийм Хаус,пицария Наполи,
аптеки Захариева и Жени ,Рамира,Технополис, Майорска къща, Транжорна при пицария Роял, Дарис, Зона Спорт, Магазина за алкохол и цигари Vintage.
На фейсбук страницата й има новини и от днес. Лечението на Бети е започнало. Сумата от 20 000 /двадесет хиляди/ евро, небходима за лечението на микотичната инфекция е изискуема до 2 /две/ седмици. Сумата за лечението на основното заболяване - Остра В-лимфобластна левкемия е 126 000 /сто двадесет и шест хиляди/ евро. За тази сума ще има и официален документ от болницата. Това е престой и лечение в рамките на 6 /шест/ месеца. Лекарите дават големи надежди за излекуването на Бети. До вчера имаме събрани 3 900 /три хиляди и деветстотин/ лв. в сметката към Общинска банка АД, което е добро постижение за един ден. Виждате ли, че можем, когато искаме Както е казано "Капка по капка, вир става".

Повече информация има във фейсбук страницата  Да помогнем на Бети.Банковата сметка е в Общинска банка.

ЕЛИЗАБЕТА КАЛОЯНОВА ДИМИТРОВА:
ОБЩИНСКА БАНКА АД
BG16SOMB91301056393701
BIC SOMBBGSF