Вандалщина на турските гробища!
Вандалщина на турските гробища! / фейсбук
Човек, страдащ от психично заболяване, е поругал паметниците в турското гробище в Добрич, става ясно от съобщение на пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. Районната прокуратура в Добрич наблюдава досъдебно производство за повреждане на надгробни паметници, чийто извършител е привлечен като обвиняем, информират от АП. 

Мюфтийството осъди с декларация вандалския акт в турското гробище в Добрич
 
По повод декларация на Главното мюфтийство на мюсюлманското изповедание в Република България за повреждането на 40 надгробни паметника в гробищния парк в Добрич в Деня на Съединението, Окръжна прокуратура – Добрич, заявява, че по случая е било образувано незабавно досъдебно производство под ръководството на Районната прокуратура в града. 
 
В хода на разследването е изяснено авторството на деянието. Извършителят е привлечен като обвиняем за престъпление. 

Издирват извършителите на вандалската проява в мюсюлманското гробище
 
Според Наказателния кодекс който оскверни, унищожи или повреди религиозен храм, молитвен дом, светилище или прилежаща към тях сграда, техни символи или надгробни паметници, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева.
  
Предстои прокуратурата да внесе искане за настаняване на обвиняемия за изследване в психиатрично заведение, тъй като са налице данни, че той страда от психиатрично заболяване.