Трафикът е интензивен на някои от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ - МВР, на сайта си. Информацията е актуална към 6:00 ч. тази сутрин.

На границата с Румъния движението е натоварено на вход за леки и на изход за товарни автомобили при ГКПП „Кардам", „Дуранкулак" и „Оряхово".

Интензивен е трафикът на граничен пункт „Кулата“,
казаха от пресцентъра на МВР. Всички гишета за преминаване са отворени и пунктът работи на пълен капацитет, допълниха от там. 

От граничния пункт съобщиха, че към момента няма голямо напрежение и в двете посоки. 

Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на граница със Сърбия. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

На границите с Република Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Ирина Евгеиева/БТА