/ БТА
Членовете на ЦИК одобриха сключването на договор с „Информационно обслужване“ за доставка на 4 броя компютърни конфигурации с посочени технически характеристики за нуждите на изборния орган. Заседанието на комисията се излъчва онлайн.

Плащането на цената в размер на 5200 лв. без ДДС ще се извърши в срок от 10 работни дни, след приемане на доставените конфигурации. Средствата са от план сметката за изборите за народи представители. Гаранционният срок е от 36 месеца, срокът на доставка е до 5 дни от сключване на договора.

ЦИК определи местата и броя на избирателните секции извън страната

Изпълнението на предмета на договора е дейност по системна интеграция по смисъла на чл.7с от Закона за електронното управление, се посочва в решението.

ЦИК е определена като административен орган, който при изпълнение на своите функции, свързани с дейности по системна интеграция, възлага дейностите на „Информационно обслужване“, съгласно решение на Министерския съвет от 2021 г.

С друго решение днес ЦИК указва на РИК Разград да назначи състав на СИК на територията на община Разград, като квотата за ПП „Движение за права и свободи“ се раздели поравно и се назначат поравно лицата от съответните списъци с предложения, представени от двамата равнопоставени и равноправни представители на партията, участвали в консултациите при кмета на община Разград.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня