/ БТА
Голи до кръста активистки от "Фемен" протестираха в Киев пред посолството на Иран - страна, обвинявана, че помага на Русия във войната срещу Украйна, като ѝ доставя безпилотни самолети и ракети, предаде Франс прес.

 
Феминистко движение е създадено в Украйна, но има присъствие и в други държави. Неговите активистки обикновено протестират голи до кръста с лозунги, изписани по телата си, посочва АФП.
 

голи украинки
БТА


Журналист от агенцията видя днес две представителки на "Фемен" да се събличат близо до иранското посолство в центъра на Киев с изписани на гърдите си надписи "Майната ѝ на Русия" и "Майната му на Иран". Активистките освен това скандираха същите лозунги.
 

голи украинки
БТА


Миналия месец украинският президент Володимир Зеленски обвини от трибуната на ООН Иран, че помага във войната на Русия, която нахлу в страната му през 2022 г.

Освен за ударните дронове "Шахед", които Русия използва масово за нанасяне на удари по Украйна, Техеран е обвиняван и за това, че е доставил на Москва ракети с малък обсег, които според Зеленски все още не са използвани в Украйна, посочва АФП.
 

голи украинки
БТА

От своя страна Иран отрича да е оказвал каквато и да било подкрепа на Русия във войната.

Активистките на "Фемен", които се борят за правата на жените, но често и за каузи, свързани с геополитиката, са организирали през последните години многобройни акции по целия свят.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Алексей Маргоевски/БТА