/ Георги Димитров
Изборите няма да пострадат по никакъв начин. И ние, и ЦИК имаме конструктивен подход и уточняваме някои детайли по приключване на договора от предходния вот.

Това каза пред журналисти в Народното събрание изпълнителният директор на "Сиела Норма" Веселин Тодоров. Фирмата доставя машините, на които се гласува.

Тодоров се включи във втория за деня Председателски съвет в парламента, на който темата за предстоящите избори беше основна. В срещите участва и председателят на ЦИК Камелия Нейкова.

Избори 2 в 1 през ноември обмислят депутатите

"По отношение на договора от 6 февруари сме се разбрали за още една техническа среща и, ако всичко е наред, да вървим към приключване. Но каквото и да направим - да се разберем или не - това няма да попречи по никакъв начин негативно на предстоящите избори", заяви Тодоров. "Като че ли софтуерни проблеми няма, а известни проблеми в детайлизирането на договора", уточни той.

Изпълнителният директор на "Сиела Норма" обясни, че са предложили възможност да се закупят още 1200 машини и е въпрос на два-три дни дали не могат да станат 2000 или малко над 2000 машини. Според него, за да се избегнат опашки в места с повече избиратели, при вот две в едно е добре втора машина да има в секции с 390- 400 избиратели. На предишните избори втората машина е била за секции с над 420 избиратели, стана ясно от думите му.

С 60 млн. лв. повече ще излезе на държавата, ако изборите се проведат отделно (ВИДЕО)

"Нашата оценка е, че времето за гласуване няма да се увеличи двойно, а с около 25-30 процента", поясни представителят на фирмата.
При закупуване на допълнителни машини цената ще бъде същата както в края на юни, когато бяха закупени през "Информационно обслужване" - 5200 лв на машина.

Той посочи, че ако деветте милиона лева, неиздължени на фирмата от страна на държавата, не бъдат изплатени, машините ще трябва да бъдат наети.
 
БГНЕС