5 души са загиналите при руска ракетна атака по украинския град Кривой рог. Това съобщи украинската Държавна служба за извънредни ситуации в Телеграм, цитирана от Укринформ. Ранените са десетки. Сред жертвите има и десетгодишно момиче.

Украйна и Русия съобщиха за нови цивилни жертви

При атаката са били ударени училище и жилищна сграда.

"Вече се съобщава за петима души, загинали при терористичната атака на Русия в Кривой рог, включително и десетгодишно момиче. То и майка му са живеели на осмия етаж, където сутринта е ударила ракетата. Петдесет и трима души са ранени, включително пет деца. Трима от ранените са в тежко състояние. Страната убиец ще бъде подведена под отговорност пред съда за това, което е извършила", пише украинския парламентарен комисар по правата на човека Дмитро Лубинец.

По думите му по време на спасително-издирвателната операция ударената сграда се е срутила. Възможно е под развалините да са останали затрупани още жертви. Спасителните работи продължават.
 
Ракетен удар по Харковска област е нанесен от руските сили

В издирвателно-спасителните операции участват 230 души с 57 единици техника, включително 85 спасители с 22 единици техника от Държавната служба за извънредни ситуации. 

По предварителни данни руските сили са използвали балистични ракети, припомня Укринформ.
 

БТА