Мъж намушка с нож няколко членове на организация, самоопределяща се като противник на "политическия ислям" на централния площад в германския град Манхайм, съобщиха властите. Шестима души са ранени, включително намесил се полицай, предаде Асошиейтед прес.

На кадри в социалните мрежи се вижда брадат мъж, нахвърлил се с нож хора на централния площад "Марктплац". Един човек е наръган в крака, а полицай, който опитва да се намеси, е порязан по врата. След това друг полицай стреля по нападателя. 
 

Органите на реда бързо сложиха край на нападението, след като откриха стрелба по извършителя, който е ранен. Атаката е извършена към 11:30 ч. тази сутрин на "Марктплац", площад в центъра на югозападния град Манхайм.

"Срещу атакуващия бе използвано огнестрелно оръжие", каза полицията в Манхайм в изявление. На място е бил извикан спасителен хеликоптер, а движението на трамваите е било спряно. 


Няма информация за идентичността и мотивите на нападателя и полицията каза, че не може да даде подробности за пострадалите демонстранти на площада.

Нападението е станало по време на събитие на организацията "Пакс Европа".

"Пакс Европа" се самоопределя като организация, която информира обществеността за опасността от "все по-нарастващото разпространение и влияние на политическия ислям". Оттам допълниха, че Михаел Щюрценбергер, антиислямски активист, който е една от водещите ѝ фигури и участва като оратор в проявите ѝ, е сред ранените.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Владимир Сахатчиев/БТА