Служителите на Националната агенция за приходите (НАП), задържани от полицията за подкуп, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на 8000 колеги, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция. Това заяви изпълнителният директор на НАП Румен Спецов по повод ареста на двама инспектори в сектор "Проверки" в Кърджали, съобщиха от приходната агенция.

Те бяха задържани за корупционно престъпление, като до момента от прокуратурата не са им повдигнали обвинения, посочват от НАП. 

При акция: Полицията в Кърджали арестува данъчни служители за корупцията

По-рано днес от Окръжната прокуратура в Кърджали потвърдиха, че се извършват процесуални действия в офиса на НАП в града. По думите на говорителя на прокуратурата Димитрина Делчева има образувано досъдебно производство, а разследването е за корупционно престъпление.

"Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8000 души, работещи в НАП", каза още Спецов.


Той беше категоричен, че ръководството на приходната агенция е безкомпромисно към всяка проява на корупция, натиск и опит да се руши доверието на обществото в институцията, се посочва в съобщението. 


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Анелия Цветкова/БТА