Ние казахме ясно и точно, че сме готови да застанем заедно с другите, които се обявяват за опозиция на ГЕРБ и ДПС, да седнем и да говорим. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента народният представител от „Възраждане“ Цончо Ганев, коментирайки възможността да бъде съставено редовно правителство в рамките на 50-ото Народно събрание. 

На този етап няма разбиране, така че да отговарят ГЕРБ и ДПС, да си накупуват, който искат от новата партия или с когото искат друг да управляват. Взимат решенията те“, посочи Ганев. 

На въпрос от журналисти на него предлагани ли са пари, той отговори: „На мен лично не са ми предлагали нищо и никога не са идвали при мен“. 

Според Деян Николов, общински съветник в София от „Възраждане“, само привидно няма желаещи да управляват „Аз съм сигурен, че много от тези, които са зад нас в залата, желаят да управляват“, каза той в кулоарите на парламента, където коментира пред журналисти конвергентните доклади за готовността на страната ни за влизане в еврозоната. 


Припомняме, че лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов изрази по време на консултациите при президента Румен Радев готовността на партията да поеме третия мандат, ако не бъдат реализирани първите два, и да разговарят с всички политически сили за съставяне на широко правителство с консенсусна фигура за премиер, без ГЕРБ и ДПС.
Иван Лазаров, БТА