Силвия Найденова, адвокат на Евелин Банев - Брендо определи като абсурдни думите на вътрешния министър Калин Стоянов, че клиентът й е кацнал със самолет на изоставено летище. Найденова обаче не даде отговор на въпроса как точно според нея е преминал българската граница.

На този фон съдът реши да приеме опасенията на прокуратурата, че Банев може да бъде предсрочно освободен и да се укрие преди да излежи присъдите от чужбина или да бъде предаден на другите държави.

Брендо е влязъл в България през пролетта на 2022 г., МВР подозира, че е използвал самолет

Преди да отиде в Народното събрание, в интервю за NOVA вътрешният министър не даде категоричен отговор как Евелин Банев-Брендо е пристигнал в България. „Имаме насоки за това кое и как се е случило”, каза Стоянов.


Но хипотезата, че е кацнал на летището край село Буховци, до Търговище, през юни 2022 г., беше отхвърлена от адвоката на Банев. „Това е абсурдно. Не мога да коментирам такова нещо, но не е вярно, според мен. Нямам никаква представа кога е преминал границата, питайте него. Нямам представа изобщо дали е преминавал граница”, заяви тя.

Самолет вся смут - наруши въздушното пространство на 4 държави, сред които и България

В петък по пистата на летището, където беше изоставен малкия самолет през 2022 г., се движат камиони, а местните така и не са разбрали какво точно се е случило тогава. „За момента Банев не е имал официален разпит, но има проведени беседи”, посочи силовият министър.

Твърденията, че Банев е покровителстван от чужди служби звучат по-скоро невероятно за вътрешния министър. „Абсурдно е, ако това се чува, че някой е агент на която и да е служба, няма смисъл да се коментира, защото този човек е осветен”, категорично каза Стоянов.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

 
NOVA