Нормално и без нарушения е протекъл изборният ден в севлиевското село Батошево, където избираха кмет на втори тур. Това съобщиха за БТА от Общинска избирателна комисия (ОИК) – Севлиево, предаде кореспондентът на БТА Радослав Първанов.

Право на глас имаха 637 жители, като към 11:00 ч. гласуваха 101 или 15,86 на сто, а към 16:00 ч. 232 души или 36,42 на сто.

Към 20:00 ч. избирателната активност е 50,7 на сто - 323 души са упражнили правото си на глас, сочат данните от ОИК - Севлиево.

В изборния ден ОИК – Севлиево е работила по един сигнал за нарушение на Изборния кодекс, приет по телефона, като сигналът след разглеждане е оставен без да бъде уважен.

До балотаж се стигна, след като на предишните избори на 23 юни не бе избран кмет на селото заради обжалаване на първоначалните резултати. Днес двамата кандидати за поста бяха Недьо Маринов и Силвия Пушкарова.

До балотаж се стигна, след като на 23 юни на предишните избори не се стигна до избор на кмет на селото. Днес двама кандидати се състезават за поста - Недьо Маринов и Силвия Пушкарова.

До нови избори се стига след обжалване на първоначалните изборните резултати.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Радослав Първанов/БТА