Със своята впечатляваща архитектура много от тях са важни културни забележителности
Германия е дом на красиви замъци, имения и резиденции на велики династии. Средновековните крепости, които са оцелели през вековете се извисяват по-гордо от всякога. Като свидетели на отдавна отминали времена, те стоят на хълмове, заобиколени от езера, или се крият в гъсти, зелени гори. Заради своята впечатляваща архитектура много от замъците имат статут на културни ценности.

Замъкът „Нойшванщайн“

Замъкът "Нойшванщайн" е един от най-известните замъци в Германия. Разположен в подножието на Баварските Алпи, той е една от най-посещаваните забележителности в страната. Заради архитектурата си е познат сред посетителите като „Приказният замък“.

Красотата му вдъхновява Уолт Дисни за първообраза на замъка от „Спящата красавица”. Мястото разпалва фантазията и на Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро“.



Замъкът "Меспелбрун"

Замъкът "Меспелбрун" е една от перлите на Германия. Заради величествената си красота той често е избиран от младоженци за сватбените им церемонии. 



Той разполага със сватбена зала, както и с параклис. Поради скритото си местоположение, замъкът е оцелял невредим през всички войни и е запазен в оригиналния си вид.

Замъкът "Шверин"

Замъкът "Шверин" се намира в град Шверин, столицата на провинция Мекленбург-Предна Померания, Германия. Разположен е на остров в главното езеро на града. В продължение на векове замъкът е бил дом на великите херцози на Мекленбург. Счита се за едно от най-важните произведения на романтичния историзъм в Европа и е обект от световното културно наследство. Наричан е още „Нойшванщайн на Севера“.

"Райхсбург Кохем"

"Райхсбург Кохем" е нещо повече от замък. Извисяващ се над Кохем върху могъща скала, най-големият замък на Мозел очарова окотo. Всяка година, през първата седмица на август, средновековни изпълнители и занаятчии посрещат гости по време на фестивал в замъка. Той се намира в провинция Рейнланд-Пфалц. 

Замъкът "Морицбург"

Замъкът "Морицбург" се намира на 14 км от Дрезден и е един от най-красивите в Саксония. Кръстен е на херцог Морис, който построява ловна хижа близо до града през 1542 г. Сред съкровищата, които може да бъдат видени в замъка, са една от най-важните колекции от ловни трофеи в Европа, богато украсени позлатени кожени гоблени и „Стаята с пера“, в която има над милион цветни пера. Всяка зима замъкът "Морицбург" се превръща в приказна перла.

Дворецът "Хоенцолерн"

Гостоприемството е ценена традиция в двореца "Хоенцолерн", известен още като "Зигмаринген". Той е разположен в района на Баден-Вюртемберг.  Туристическата обиколка из залите ще ви отведе в света на благородниците и ще ви даде ясна представа за историята на швабското кралско семейство.

Замъкът "Хайделберг"

Замъкът "Хайделберг" е една от забележителностите на града и региона Рейн-Некар в югозападната част на Германия. Замъкът е бил резиденция на князете от Курпфалц. Разрушаван е многократно, като след последното посегателство руините му са изоставени. Днес те привличат място за туристи от целия свят.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

NOVA