Експертните кабинети, в които няма ясна политическа отговорност са един прекрасен смокинов лист, зад който могат да се правят безобразия, обяви Николай Денков от ПП-ДБ
Добрата новина е, че Народното събрание може да започне работа, има избран председател. Основните дейности стартират. Лошата новина е, че този председател е най-яростният защитник на санкционирания по закона „Магнитски". Това обяви Николай Денков от "Продължаваме промяната - Демократична България" на брифинг в парламента.

Рая Назарян съвсем наскоро следното изказване: "САЩ са подведени и за ГЕРБ санкциите "Магнитски" нямат стойност". Явно така се става председател на Народното събрание.

Много ясно се вижда от трибуната, че изведнъж някой изскача и говори срещу ПП-ДБ. Това е така, защото единствени останахме да се борим срещу корупцията.

"Последното правителство, рекламирано като експертно, беше на Орешарски",
допълни депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов, като направи паралел с лансираната идея да се направи експертен кабинет.


От втория опит: Депутатите избраха Рая Назарян за председател на 50-ото НС

"Това, което е важно, че Рая Назарян защитава корупцията по същество. А това че и в двете партии ГЕРБ и ДПС има санкционирани по "Магнитски" за доказана корупция, означава, че защитава корумпираните", посочи още Денков.

В отговор на журналисти въпрос, Денков посочи, че никога не се е срещал с Алексей Петров, освен на една среща, в които е имало 30 или 50 човека в една зала.

"Експертните кабинети, в които няма ясна политическа отговорност са един прекрасен смокинов лист, зад който могат да се правят много безобразия. Важно е кой носи политическата отговорност. За нашето редовно правителство ние си носехме политическа отговорност и сме готови да защитим всяко решение. Като сложите експертен кабинет с идеята, че няма отношение към него, това е рецепта за катастрофа и се надявам да не стигаме до там", подчерта още Денков.

Според Йордан Иванов от ПП-ДБ пък служебният кабинет прави чистки в службите без прозрачност и правителството излиза от правомощията си.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на ден