Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен получи благодарствено писмо от офис на куриерска фирма, във връзка със загубен и намерен пакет с 6800 лева, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В полицейското управление в областния град на 1 май е получен сигнал, че от автомобил на фирмата е изпаднал пакет с парична сума в размер на 6800 лева. Съобщено е било, че малко след това е забелязан мъж, който е преминал през пътното платно, спрял и взел пакета. 

В хода на оперативните действия криминалисти от полицейското управление в града са установили мъжа, който е взел пакета с парите. Изчакали са да мине седемдневният срок, в който трябва да се предаде намерената чужда движима вещ и са провели беседа с 50-годишния мъж от Шумен, който е намерил пакета. След това сумата е възстановена, уточняват от пресцентъра на ОДМВР.  

В писмото, адресирано до директора на полицията, от фирмата благодарят за успешния развой по образувано досъдебно производство. „Изказваме специална благодарност към служителите на ОД на МВР- Шумен за бързите им, професионални действия, внимание, отдаденост, перфекционизъм и оказаното съдействие“, пишат в писмото от куриерската фирма, цитирани от пресцентъра на полицията в Шумен. 


Областната дирекция на МВР в Шумен отчете спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Станимир Савов/БТА