Заплахи срещу социалния работник, на когото са разпределени сигналите за двете деца на Габриела Славова, обвинена за убийството на съпруга си Пейо Пеев. Това разкри самата Мориел Георгиева пред 24 часа.

Габриела, обвинена в убийството на съпруга си: Излязох, за да си гледам децата

"На 1 февруари колежка ми показа плик, който е намерила в пощенската кутия на дирекцията. Вътре имаше няколко листа. Сред тях бяха и послания, написани ръкописно със силен натиск: "Върнете! Live уродите - баба", "Закрила на децата = на WC", "Ножовете, винкела? Режете си телата", "Убийците тук Бургас". Фигурираше името ми, на два пъти споменаваха и бащиното ми име. Спомням си и още абсурдни писания като: "Шшт, тихо, внимание, изроди, бъдете будни." Този, който ги е писал, не е психически здрав", разказва социалната работничка.

Заплахите са предадени на следствените служби. Георгиева е притеснена, защото в тях фигурирало и бащиното й име.

Бащината битка: Роднини на Пейо Пеев разказват за несбъднатата му мечта - да има семейство


"Тогава имаше изискване от съда да бъде потвърдена мярката на Габриела Славова от страна на Софийския градски съд. Бяха ми изпратени документите, с които ме информираха на кои дати обвиняемите са били запознати с първата част от документацията по случаите за закрила на двете деца. В тях фигурират моите три имена като социален работник, водещ случаите. Няколко дни по-късно в агенцията получихме писмото. Затова се притеснявам за живота си", добави Мориел Георгиева.

Социалната е получавала заплахи и по месинджър, в които пишело, че я следят.

Съсед на съпругата и тъщата на убития Пейо Пеев: Оставяха детето голо, босо и само

"След последното заседание (на съда бел. ред) получих обаждане от мъж, който искаше информация за моята професионална заетост. Каза, че знае, че имам музикално образование. Тоест запознат е с миналото ми. Попитах го откъде ме познава, но той отвърна, че преди е работил с "човека, когото търси". Представи се като "Росен Петров", но такъв никога не съм срещала. Накрая затвори. По-късно получих настойчиво още редица обаждания от същия номер. Не вдигнах. Това е тормоз, въпреки че смених работното място", добавя жената.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня