Във Вълчи дол стягат улици и паркове с европари
Във Вълчи дол стягат улици и паркове с европари / Дарик Варна, архив

Три улици и два парка във Вълчи дол ще бъдат изцяло преобразени с пари от Европа. Рехабилитацията на уличната мрежа и обществените зелени площи започна днес с полагане на първа копка по проекта. Той е на стойност близо 1,855 млн. лв. и се финансира по Програма за развитие на селските райони
.
Рехабилитацията ще засегне важните за движението в града улици „Никола Вапцаров", „Добруджа" и „Стара планина", уточни за Дарик кметицата на Вълчи дол Пенка Йорданова. По думите й, улиците в града са в много тежко състояние. Започващият ремонт ще осигури на жителите на Вълчи дол и преминаващите през града безпроблемно пътуване.

Парковете в цялост вероятно ще бъдат изградени напролет. Става въпрос за двата големи парка, единият в посока изхода към Суворово, а другият - към село Брестак. Предвижда се там да бъдат изградени красиви места за отдих, детска и спортна площадки. Единият парк ще разполага и с фитнес на открито.

Това лято пороен дъжд нанесе сериозни щети на уличната настилка във Вълчи дол. На места водата отнесе цели парчета асфалт, като там преминаването по улиците стана почти невъзможно. Помощ за спешен ремонт на най-засегнатите улици и сгради бе потърсена от Областна администрация.

Във Вълчи дол стягат улици и паркове с европари
netinfo