Банев заплаши областния управител със съд заради Полимери
Банев заплаши областния управител със съд заради Полимери / ТОП НОВИНИ

Президентът на "АКБ Корпорация” Николай Банев заплаши със съд варненския областен управител Иван Великов, пише ТОП НОВИНИ. Повод за това станаха обвиненията за умишлена безстопанственост, които губернаторът отправи публично по адрес на Банев заради екологичните рискове, които крие „Полимери” като съхранява отпадъчен трихлоретан.

„Нека да не бръщолеви глупости областният управител, а да се запознае с реалната обстановка, защото иначе ще се наложи да го съдя за тези клевети, които е натворил пред медиите”, закани се Банев.

„Аз нямам нищо общо с този трихлоретан по простата причина, че съдът успя да вкара „Полимери” в процедура по несъстоятелност и в момента съм единствено и само страничен наблюдател”, обясни бизнесменът и обвини държавата за фалита на химическото предприятие.

„Цялата тази бандитска чиновническа каста направи така, че „Полимери” бе обявено в несъстоятелност срещу смешен дълг към Електроенергийния системен оператор, така че нека всички тези бандити сега да отговарят за трихлоретана. Всъщност, те си вкараха един от многото автоголове с това опасно вещество”, коментира Банев и подчерта, че отговорността за безопасността на "Полимери" е на синдика на предприятието Иван Балабанов и на областния управител Иван Великов.