Съветниците вдигнаха цената на банков офис и земя за трафопостове
Съветниците вдигнаха цената на банков офис и земя за трафопостове / netinfo

Общинският съвет вдигна цената на атрактивен банков офис с площ 215 кв. м в центъра на Сливен, който в момента се ползва от Общинска банка, която е изразила желание да го купи. До сега банката е плащала наем на общината в размер на 2 хиляди и 197 лева месечно с ДДС.

Обектът – частна общинска собственост се намира на булевард „Цар Симеон” 11 ще се продава на търг при начална цена 1 милион и 200 хиляди лева, решиха съветниците. Предложението за вдигане на цената над първоначалната оценка от 816 хиляди лева бе направено от председателя на постоянната комисия по финанси, бюджет и икономическо развитие инж. Васил Йовчев.

Съответно бе определени и по-високи депозит за участие в търга в размер на 120 хиляди лева и стъпка за наддаване от 40 хиляди лева. Офисът ще бъде разигран на 33 – тия ден от обнародването на общинския търг в Държавен вестник.

Общинските съветници решиха и да вдигнат цената на отстъпено право на строеж на два терена, върху които електроразпределителното дружество ЕВН България има намерение да изгради трафопостове. Цената, която трябва да заплати австрийското дружество за правото на строеж бе завишена двойно над първоначалната оценка, като за терена в кв. "Клуцохор" бе определена цена от 20 хиляди лева, а за планирания строеж на трафопост в кв. "Ново село" електроразпределителното дружество ще трябва плати 10 хиляди и 500 лева.