Областният управител поиска затягане на мерките срещу пожари
Областният управител поиска затягане на мерките срещу пожари / netinfo

Кметовете на общини в област Сливен и директорът на Областно пътно управление трябва да информират областния управител Христина Чолакова до 4 август за предприетите от тях превантивни противопожарни действия за недопускане възникване на пожари. Това съобщиха от Областна администрация Сливен. Областният управител е получил писмо от директора на ОД „Пожарна безопасност и защита на населението”, в което има информация за констатирани проблеми.

Сред пропуските е недостатъчно почистване на пътищата, както от първи и втори, така и от трети и четвърти клас, липса на изградени гасачески групи в градовете Сливен и Нова Загора, пропуски в гасаческите групи в Котел и селата Селиминово, Кипилово и Чинтулово, недостатъчен брой на доброволните противопожарни формирования по общини в областта, както и неспазване на категоричната забрана за изгаряне на стърнища.

Областният управител Христина Чолакова изпрати на кметовете на четирите общини в областта и заповедта от месец май за предприемане на необходимите мерки за ограничаване на пожарите през лятото.