Концерт на Ина Кънчева и Людмил Ангелов
Концерт на Ина Кънчева и Людмил Ангелов / netinfo
Оперната певица Ина Кънчева и пианистът Людмил Ангелов ще изнесат концерт в Добрич - от 18.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова". Входът е свободен.
 
Ина Кънчева е колоратурен сопран с богат вокален репертоар – от барок през белканто, до изкуството на песента. В началото на кариерата й репертоарът й се гради върху големите роли от творби на Верди, Пучини, Гуно, Белини, като през оперния сезон 2002 – 2005 е постоянен гост в Държавната опера - Хановер с роли като Мими („Бохеми”), Джилда („Риголето”), Виолета Валери (”Травиата”), както и с Жулиета („Капулети и Монтеки”). От 2006 до 2011 г. Ина Кънчева е солист на трупата на Държавната опера – Щутгард.
 
Тя редовно участва в международни музикални фестивали по цял свят. Лауреат на множество награди, отличия и стипендии, сред които от Центъра за усъвършенстване "Пласидо Доминго" (Валенсия), Европейския оперен център (Манчестър), Фондация Арена ди Верона (Италия), Фондация на Музикална академия Киджана–Сиена (Италия), международните конкурси "Монсерат Кабайе"(Андора/Испания),  Дебют (Германия), Международен музикален конкурс „Жан Батиста Виоти” (Италия) и други. 
 
През 2016 година заедно с пианиста Людмил Ангелов - един от водещите съвременни изпълнители на Шопен, тя издава чрез лейбъла Toccata Classics своя диск „Полин Виардо”, който съдържа  прекрасни композиции на Виардо по текстове от световната руска литература и обработки на самата Виардо на мазурки от Шопен, с които тя гостува на много международни сцени.
 
Един от големите приоритети на Ина Кънчева е насърчаването на даровити млади артисти. В качеството си на директор на фондация „Културни перспективи” тя от години подпомага  национални и международни културни проекти и отпуска стипендии. Освен това тя продуцира и издава няколко музикални книги за деца и се ангажира в областта на ранното музикално възпитание на певчески надарени деца.  

Людмил Ангелов е роден във Варна. Завършва ДМА“Проф. Панчо Владигеров”. Популярен на петте континента, Людмил Ангелов е изнасял рецитали, камерни концерти и е бил солиcт на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Преподава като почетен професор в Нов български университет, където ежегодно води и голям майсторски клас.