БСП ще бойкотира бюджет 2013 на Добрич, сезира прокуратурата за плочките в центъра
БСП ще бойкотира бюджет 2013 на Добрич, сезира прокуратурата за плочките в центъра / Дарик Добрич

Групата общински съветници от БСП няма да подкрепи приемането на бюджет 2013 на Добрич на предстоящата сесия, насрочена за 26 февруари, съобщи общинският председател на БСП Владимир Калчев. „Позицията ни е категорична и тя е, че не можем да ставаме съучастници в ограбването на добричлии”, обяви Калчев. Той цитира предложените за одобрение от кметския екип цифри, според които финансовата рамка на бюджета е 43 млн. лв., от тях държавното финансиране е 25 млн.лв., собствените приходи – 17 млн.лв., а заемите са 19 млн.лв.

„Заемите превишават приходите, а отново най-голямата грижа на общината е за почистващата фирма. Събираме 3,5 млн.лв., а плащаме 5 млн.лв. за 2012 г.” – подчерта Владимир Калчев. Той определи общественото обсъждане на бюджета като формално и припомни, че от БСП са излезли с две предложения до ПК „Бюджет и финанси” към Общинския съвет. Първото е да бъдат заделени 15 хил.лв. за разкриване на институцията омбудсман в Добрич, а второто - да се отпуснат 20 хил.лв. за поевтиняване на картите за градски транспорт за хората над 65 години.

От Общинския съвет на БСП в Добрич издадоха и специално издание, посветено на бюджета, озаглавено - "Бюджет 2013 - бедност в повече", в което обясняват подробно защо общинските съветници от БСП няма да подкрепят изпълнението на бюджета за 2012г. и проекто-бюджета за 2013г.

БСП ще бойкотира бюджет 2013 на Добрич, сезира прокуратурата за плочките в центъра
netinfo

 

От БСП ще сезират прокуратурата за извършване на проверка относно качеството на ремонта в централната градска част на Добрич, съобщи още Владимир Калчев. Според червените, получените европейски пари за този ремонт не са използвани така, че да се гарантира неговото качество в дълготраен период и при спазване на технологичните изисквания. На отправено питане към кмета Детелина Николова за качеството на извършения ремонт е било отговорено писмено, че само 120 кв.метра са счупените и подлежащи на смяна плочки в центъра на града, информира общинският лидер на БСП.

От червената централа ще проверяват и получен днес сигнал, че се изравят и се продават за скраб тръби, използвани за пренос на вода от река Дунав до Добруджа. Тръбите били поставени още през 80-те години на миналия век по специален проект „Водоснабдяване на Добричка област от терасите на река Дунав”.