ЦСКА категоричен срещу Камбуур
ЦСКА категоричен срещу Камбуур / снимки: Ники Александров, Холандия

Шампионът ЦСКА постигна изразителна победа с 4:1 над холандския Камбуур. Двубоят, който се игра при неблагоприятни условия, се проведе край селцето Хундерло, а не в базата на тима в Остербек.

Промяната на стадиона се наложи, тъй като местните власти не разрешиха мачът да се играе в Остербек, след като разбраха за уреден бой между местни фенове.

Първото полувреме на срещата не предложи нищо интересно като двата тима трудно успяваха да организират смислени атаки заради изсипалия се проливен дъжд.

Вероятно това бе последният мач на Тодоров за ЦСКА

В средата на частта принудително играта напусна халфа на „червените” Маркиньос, който получи тежка контузия след остро влизане на противников футболист. На мястото на бразилеца се появи нападателя Евгени Йорданов, който определено раздвижи играта на армейците в нападение.

Първият точен удар в очертанията на вратата на Камбуур дойде едва в последната минута на първата част, когато Неи овладя една топка и стреля силно, но стражът Влаг се справи и изби в корнер.

Резултатът в мача бе открит веднага след подновяването на играта през второто полувреме. Само 20 секунди след първия съдийски сигнал, Тонев добре подаде с глава към Евгени Йорданов и след съприкосновение между Йорданов и Янсен, последният си отбеляза автогол.

Йорданов бе в основата и на второто попадение за шампионите в 67-ата минута, когато нападателят намери отлично Удоджи, а нигериецът, въпреки ниския си ръст вкара с глава за 2:0.

Три минути по-късно дошлият на проби Тоуфик Зерара направи резултата класически след прекрасен удар от ъгъла на наказателното поле. Французинът изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата и не остави никакъв шанс на стража на домакините.

В 75-ата минута след прекрасна атака и двойно подаване между Тошев и Удоджи, последния бе изведен в наказателното поле и с лек прецизен удар покрай вратаря направи резултата 4:0 в полза на българския шампион.

До края на мача домакините също успяха да се разпишат, като почетното попадение за Камбуур бе дело на Касао 12 минути преди края.

Това е първа победа на ЦСКА в Холандия и трета от началото на подготовката. В първия си мач в Ниската земя, „червените отстъпиха с 0:1 на елитния Вилем II.

ЦСКА: Беконо (Кючуков (Велинов), Тодоров (Ланзаат), Олегов (Мангуалде), Иванов (Бранеков), Машадо (Събев), Янчев (Сандански), Чипев (Зерара), Удоджи, Маркиньос (Йорданов), Неи (Златинов), Тонев (Тошев)