Марио Климентов Георгиев поема поста на заместник-директор в Областна дирекция на МВР в Сливен. Той заменя на поста дългогодишния и уважаван служител на реда комисар Станимир Колев.

От 15 май със заповед на министъра на вътрешните работи Клиентов е назначен на длъжност заместник-директор, той и началник отдел „Криминална полиция” със специфично наименование комисар, съобщиха от полицията.



Комисар Марио Климентов Георгиев е роден през 1973 година в Сливен. Започва работа в системата на МВР през 1996 година. Преминал е през всички нива от изпълнителски до ръководни длъжности.

Преди да заема поста на заместник-директор е ръководител на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в дирекцията.


На този пост той и екипът му постигат значителни резултати, като разкриването на една от най-големите и модерна лаборатория в страната за производство на наркотици му носи приза „Полицай на годината - 2023”. Многократно е награждаван за проявен висок професионализъм.

На тържествена церемония пред състава на дирекцията старши комисар Димитър Величков поздрави комисар Климентов и му пожела здраве, сила и кураж в изпълнение на поставените цели.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня