/ БТА
След като ГЕРБ се провалиха със съставянето на правителство за седми път, сега отговорността е на втората политическа сила, това се казва в позиция на ПП след Националния им съвет.

Продължаваме Промяната заедно с Демократична България единствени успяха да формират не едно, а две редовни правителства през последните три години.

В 50-то Народно събрание не виждаме условия за формиране на проевропейско, антикорупционно правителство и потвърждаваме, че ще бъдем конструктивна опозиция, заявяват още от партията.

Националният съвет е гласувал доверие на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. Освен това в решението се посочва, че трябва да се пристъпи към по-добра  и открита комуникация с хората, както и с по-ясни послания, както и затвърждаване на центристката позиция на партията.

От ПП изразяват желание за консолидация и андграждане на коалицията с обединението "Демократична България: Сред основните мисии на партията са свободата и справедливостта, борбата с корупцията и постигане на европейския стандарт на живот за българските граждани.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня