15.03.2024 Защо е важно да ядем повече грах Диетоложката Грейс Дероча съветва редовно да се яде зелен грах, за да се предотврати ...
17.01.2024 Защо лукът е толкова полезен Лукът е много полезен - той намалява риска от редица заболявания, помага при възпаления, ...
20.10.2023 Зеленчукът, който ускорява растежа на косата Лекарите, сертифицирани дерматолози Лорън Пензи, Мишел Хенри, Блеър Мърфи-Роуз от Ню ...
29.09.2023 Защо морковите са оранжеви Учени установиха, че оранжевият цвят на морковите се дължи на три специфични гена, ...
19.09.2023 Защо тиквата е толкова полезна Тиквата е позната още от дълбока древност – отглежда се повече от три хиляди години. ...
31.10.2022 Сезонът на тиквите: Включете този вкусен зеленчук в менюто си Октомври е месецът на Хелоуин, а това означава, че тиквите са навсякъде. Те, разбира ...
11.10.2022 Американец изуми с гигантска тиква, тежаща над 1 тон (СНИМКИ) Травис Гийнджър от американския щат Минесота спечели Световното първенство за най-голяма ...
23.08.2022 Диетолог: Спанакът е задължителен за хора над 50 През целия си живот редовно чуваме за значението на това да ядем порция зеленчуци всеки ...
20.08.2022 Диетолог посочи за кои хора цвеклото е опасно за здравето Червеното цвекло е богато на витамини, антиоксиданти и естествени захари и се нарежда ...
24.07.2022 Най-добрият зеленчук за здрави кости За заздравяване на костите, трябва да ядете къдраво зеле (кейл), уверява диетоложката ...
04.06.2022 Японски лекари посочиха кой зеленчук сваля кръвната захар и защитава от рак Японски лекари съобщиха, че лукът съдържа вещества, които спомагат за защитата на организма ...
05.05.2022 Диетолог посочи здравословните ползи от репичките Вкусът на репичките е остър, с лека горчивина. Въпреки това и възрастните, и децата ...
17.04.2022 Експерти посочиха евтин зеленчук, който предпазва от рак Бялото зеле със сигурност присъства в кухнята на всяка домакиня. Специалистите твърдят, ...
07.12.2021 Зеленчукът, който подобрява женското здраве Репичките имат многостранен благоприятен ефект върху човешкия организъм, но за жените ...
24.11.2021 Диетолог посочи кои хора не бива да ядат зеле Ендокринологът и диетолог Татяна Бочарова посочва кой трябва да изключи зелето от ...
15.04.2021 За ценителите на изтънчения вкус - аспержи по италиански (ВИДЕО) Аспержите се консумират поради изключителния им вкус и лечебните свойства вече почти ...
01.02.2021 Консумацията на този зеленчук удължава живота (ВИДЕО) Фенелът е познат още като финокио, див копър, резене. Казват, че консумацията му удължава ...
06.10.2020 Броколи – най-важният продукт за здравето Най-важният продукт за здравето са броколите, каза лекарят и телевизионен водещ Александър ...
25.09.2020 Зеленчукът, който незаслужено подминаваме (СНИМКИ) Пащърнакът е кореноплоден зеленчук, който наподобява моркова, но е със светъл цвят. ...
13.09.2020 Как да ядем доматите, за да са максимално полезни Основната и най-ценна съставка на доматите - ликопена /каротиноид със силно изразени ...