Шефът на пристанището: Палатката до гарата е проблем на общината
Шефът на пристанището: Палатката до гарата е проблем на общината / снимка: Bulphoto

Палатката с протестни надписи, която от 3 седмици стои опъната на кръговото кръстовище пред ЖП гарата във Варна, не е проблем на пристанището, а на общината. Това заяви директорът на порта Божидар Чапаров. Той потвърди, че мъжът, разпънал палатката, е кандидатствал неуспешно за работа в порта.

Мъжът на няколко пъти идвал да иска работа, при което винаги получавал обяснения от ръководството на порта. Търсещият препитание писал и до министерството на транспорта, откъдето също получавал отговори.

„Предполагам, че много от вас искат да станат пилоти. Това не означава, че трябва да застанат пред летището", коментира ситуацията пристанищният директор.

Кой е протестиращия варненец все още не е ясно. Мъжът е трудно да бъде открит в палатката, по стените на която е написано „Работа за младите", а на странични табели се четат надписи „Варна само за старци?", „Папазов, кажи му на Чапаров", „Искам работа в България".

Името на протестиращия мъж е турско и с този факт той опитвал да оправдае отказите за назначаване на работа в пристанището, посочи Чапаров. Шефът на порта бе категоричен, че това не може да е някаква пречка, още повече че в пристанището работят над 100 души с етническа принадлежност, различна от българската.

Съкращения на персонал в пристанището до края на годината не се предвижда. В прдприятието има въведена по-строга трудова дисциплина. Който не я спазва, има и последствия, категоричен бе Божидар Чапаров. Той пое управлението на варненското пристанище, след като предишният шеф Данаил Папазов стана министър.