Потресаващият вид на Варна през погледа на един чужденец
Потресаващият вид на Варна през погледа на един чужденец / Дарик Варна, архив

Провокативна импровизирана изложба под надслов ,,Упадъкът на един град,, ще бъде открита в 16:00 часа на входа на общината. Ще бъдат изложени над сто потресаващи снимки от централните улици на града. С инициативата организаторите от НПО,,Обединени варненци за Варна,, искат да провокират представителите на местната власт с това как изглежда Варна през обектива на един чужденец.

Идеята е хората,  които управляват града, да разберат за какво трябва да работят всеки ден когато влизат в сградата на общината. Фотосите са дело на човек, обикалял централните улици на Варна, мястото, кьдето един турист би трябвало да разглежда исторически забележителности и да усети атмосферата на града, който е посетил.

От групата обещават, че ще оставят част от фотосите на служителите на общината за спомен, както и за напомняне как не трябва да изглежда Варна.

Част от фотосите бяха изложени вчера на входа на Морската градина , където „Обединени варненци за Варна” откриха отворен фронт офис за събиране на жалби, сигнали и препоръки на граждани кьм местната власт. Той ще работи през цялата седмица от 17:00 до 20:00 часа .